meløyseminaret 2022

MELØYSEMINARET 2022 - i havn med planlegging og program

11. Oktober 2022 | Skrevet av: Liz Rekve
Vi presenterer noen av årets bidragsytere på Meløyseminaret 2022
 
Dette året skal Meløyseminaret fokusere på: Nye folk – nye muligheter Med bostedsattraktivitet og næringsliv som felles samfunnsdriver.
Hvordan skaper vi attraksjon som gjør det mulig å rekruttere og beholde de «gode folka»?

Vi får inn noen spennende folk til å fokusere på temaer som arbeidskraft som mulighet og kompliserende faktor, unge folk som gir store muligheter, boligutvikling, stedsutvikling og stedsattraktivitet på små steder.

Her er noen av de som skal snakke under dagen i Halsa
Vi er stolt av at statssekretær Kjersti Bjørnstad fra Kommunal- og Distriktsdepartementet kommer.
Hun tar med de seneste tanker om utvikling og arbeid for og av distriktene.

Vi har spurt Edmund Ulsnæs i Ny Næring om han kan holde et innlegg om Industri og næringsutvikling – et oversiktsbilde.

Og fra Rana kommer Ole Kolstad direktør i Rana Utvikling for å fortelle om utfordringer Rana står overfor og nytenking som må til for å få på plass boliger, arbeidskraft og sosial infrastruktur for at folk skal finne sin plass i Ranaområdet i den storsatsing de står overfor.

Den lokale helten av 2022 er jo Eirik Holdal. Han kommer til Meløyseminaret for å fortelle suksessen bak Arctic Gaming Experience 2022 i Meløy. Et helt spesielt samfunnsløft for vårt område. Et nytt og ungt «marked» har åpnet seg og fått øynene opp for Meløy og Nord-Norge etter arrangementet. Han har fått en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid og engasjement for å få ting til å skje i Meløy.

Roar Svenning fra Stokkøya, Bygda 2.0, som er en av initiativtagerne bak en stedegen arkitektur som har gitt Stokkøya en tydelighet og slått an en "tone" som har gitt Stokkøya en posisjon. Han kommer med tanker om at vi må ha mer fokus på sosial infrastruktur som verktøy for stedsattraktivitet og tilgang til kompetanse. At stedets beskaffenhet og møteplasser er en sterkere driver for å flytte til distriktet enn arbeidsplassene i seg selv. At bærekraft skal være mer enn en artig kombinasjon av vokaler og konsonanter. At kunst og kultur må være en del av stedet på lik linje med strøm, vann og internett.

Hva innebærer det egentlig å gjøre stedsutvikling i havgapet i nord? Moa Björnsson kommer fra Træna 365 for å fortelle om arbeidet de har gjort siden hun kom inn som prosjektleder for utvikling av Træna i 2015. Hun har et oppkomme av ideer og tanker som har skapt utvikling og fokus på Træna.

Anita Valrygg er en spennende arkitekt som startet Valrygg studio i 2014 i København etter sin arkitektutdanning i Los Angeles. Basert på Skandinavisk arkitektur, interiør og grafisk design har hun jobbet med helhetlige konsepter for bolig, turisme og reiseliv. Hun har nå flyttet hjem til Helgeland og jobber med å finne gode løsninger på boligutvikling i nord.

Til slutt på en lang seminardag kommer Roger Finjord og snakker om jakten på det gode laget.
Han forteller morsomme og rørende historier om det gode laget og hvordan vi skal spille hverandre god. Vi lover en avslutning som vil gjøre inntrykk!


Vi gleder oss til Meløyseminaret 2022 og håper du har tenkt å delta. Husk å meld deg på! 
https://www.meloynf.no/liste-aktuelt-aktiviteter?meloyseminaret-2022-6866&fbclid=IwAR1C0fkybysYL_PIvik82CsCKLYIaZpdsuSyvXmCtNfzFTiHypu-yMpyxRc

 
facebook

SISTE NYTT