Julegaver

Julehandel i Nordland og Meløy

29. November 2023 | Skrevet av: Mette Bjørnvik
Meløy Næringsforum ønsker å dele NHO Nordland sin artikkel som omhandler analyse av årets julehandel i Nordland.
I Nordland anslås julehandelen i november og desember å komme på totalt 5,5 milliarder kroner inkludert merverdiavgift, viser den ferske julehandelsanalysen fra NHO Service og Handel.

Inflasjon og renteøkning har ført til svekket kjøpekraft hos forbrukerne, og nordmenn handler mindre nå enn før. De er også mer prisbevisste, og prioriterer hardere.

I Nordland er julehandelen litt mindre viktig enn i resten av landet. Julehandelen står for 19,2 prosent av årets omsetning.

I Meløy anslås at 18,6 % er julehandelens andel av årets handel. Videre at Meløys andel av julehandelen i Nordland utgjør 2,1 %.

Meløy Næringsforum har tidligere flere ganger framsnakket sine medlemsbedrifter som driver innen varehandel. Vi oppfordrer innbyggerne til å bruke butikkene vi har lokalt, når handel skal foregå.

Mange av de flotte butikkene er nisje butikker og noen er en del av større kjeder. Alle er like viktig for det totale tilbudet i Meløy. Dersom innbyggerne er flinke til å benytte seg av butikkene vi har i Meløy, er det med å styrke handelsstanden lokalt.

Les hele artikkelen til NHO Nordland her.

God julehandel.
facebook

SISTE NYTT