Glomfjord Vinterfestival
Mette Kolberg og Ragnhild Heen Andersen fra Glomfjord Vinterfestival var oppe på scenen for å ta imot prisen. Foto: Hege Kristin Hagen/Kulingen

Årets Meløy-ambassadør er kåret

30. November 2023 | Skrevet av: Mette Bjørnvik
Under årets Meløyseminar ble en rekke priser delt ut til lokale næringslivsaktører.
Glomfjord Vinterfestival fikk tildelt prisen som Årets Meløy-ambassadør, med følgende begrunnelse fra juryen:

"Årets Meløy-ambassadør har gjennom 22 år skapt liv og røre, med å arrangere en dugnadsbasert festival med vinteraktivitet, kultur og sosiale arrangementer.

I sine aktiviteter ivaretar festivalen både de eldre og de yngste. Festivalen er en viktig bidragsyter til at folk skal ha det bra og trives der de bor.


I år valgte festivalledelsen å dokumentere festivalen daglig, med film, bilder og innhold på Facebook, og Festival-podcast. Markedsføringen nådde langt ut over Meløys grenser, som igjen resulterte i flere besøkende.

Økt besøk har gitt styret og dugnadsgjengen en boost, og dermed ble det i høst også «Oktober-festival», med quiz, ølsmaking og Oktoberfest.

Juryen ser at styret og dugnadsgjengen har som motto: «Skal det skje noe, må man ta tak i det sjøl!».


I lokalavisa Kulingen sto følgende om prisvinneren:

"Vinterfesivalen


Jobben med vinterfestivalen og markedsføring av den, samt det nye tilskuddet Oktoberfestival har resultert i at Glomfjord Vinterfestival fikk prisen «Årets Meløyambassadør». Festivalleder Mette Kolberg synes det er artig at det vinterfestivalen gjør blir lagt merke til.
 

- Vi hadde en bevist strategi for vinterfestivalen med å tilknytte oss en publiserer som la ut video, vi hadde podkast og vi hadde livesendinger der vi fortalte mye om hva vi gjør, hva vi hadde gjort og hva vi skulle gjøre. Det har blitt lagt merke til, så det var tydeligvis rett valg, sier hun.
 

Kolberg forteller at de var heldige med været under årets vinterfestival og at de ikke trengte å avlyse noen arrangementer. Festivalen hadde omtrent 2000 besøkende på de ulike arrangementene. Nå fortsetter festivalstyret å se fremover.
 

- Det blir omtrent det samme med fokus på vinteraktiviteter. Vi har veldig lyst til å få til en akekonkurranse en eller annen plass. Det så vi de gjøre i Hattfjelldal og det har jeg lyst til å få til, altså flere utendørsarrangement, forteller Kolberg."Meløy Næringsforum gratulerer igjen Glomfjord Vinterfestival med flott og velfortjent pris.

facebook

SISTE NYTT