barn i robåt

Vi står overfor en ekstrem situasjon som blir mer og mer krevende

23. Mai 2022 | Skrevet av: Liz Rekve
Når vi i dette halvåret mangler minst 70.000 arbeidstakere på nasjonalt nivå, vet vi at Nord-Norge lider i konkurransen
Vi står overfor en ekstrem situasjon nasjonalt, men ikke minst regionalt. Nord-Norge vil lide i et arbeidsmarked som er støvsugd for folk. Med en arbeidsledighet under 0.9% og med fortsatt lav arbeidsinnvandring har vi fått en situasjon det blir vanskelig å konkurrere seg ut av. Meløy vet det, regionen rundt oss vet det. 

Vi må være innovative, framoverlent og frontrunnere i det harde arbeidsmarkedet. Det er ikke en løsning å fiske i vannene rundt deg, det vil ramme regionen like hardt. Vi må tenke nytt og tenke på hver eneste mulighet.

Vi har startet tidlig med våre rekrutteringsprosjekt, og kan kanskje lande noen muligheter andre ikke har sett. Vi samarbeider regionalt med alle de store næringsforeningene, gjennom Næringsarena Nord, for å finne gode og bærekraftigelsøninger for arbeidskraft. Samtidig vet vi at store satsinger i Rana, Glomfjord, Fauske og Narvik er på gang og krever tusenvis av arbeidstagere. Vi hører også at sjømatnæringa (blant annet på Senja) har samme problemer med arbeidskraft.Sammen med arbeidskraftsproblematikken, henger vi på mangelen på boliger og bolystproblematikk. Skal vi få inn folka må vi handle!

http://​​​​​​​https://www.nav.no/no/nav-og-samfunn/kunnskap/analyser-fra-nav/nyheter/norske-virksomheter-mangler-70.000-arbeidstakere
facebook

SISTE NYTT